пʼятницю, 29 травня 2015 р.

У наш час для людей велику роль відіграє музика.Деякі люди з музикою переборюють біль, деякі радіють.Вона представляє собою складний, і водночас унікальний, історично-культурний феномен. Пам'ять всіх минулих епох виражена пісенними мотивами та поетичними строфами. 
Музика надихає, вона викликає у звичайній людині бажання творити, бажання зробити щось гарне, зробити щось гарне, потрібне, корисне, бажання поліпшити себе, своє життя, навколишній світ. «Музика, – коли вона доконана, приводить серце в точно такий же стан, яке випробовуєш, насолоджуючись присутністю улюбленої істоти, тобто вона дає, безсумнівно, саме яскраве щастя…» 
Якби всі сучасні композитори точно так само ставилися до своєї творчості, сучасна музика володіла б такою же силою впливу на людей, як класична. На сьогодні це, на жаль, не так. А може бути, нам у сучасному світі просто ніколи поринати в світ музики. Може бути, у нас немає можливості присвячувати музиці стільки часу, скільки вона вимагає? Може бути, саме життя висуває вимоги й диктують свої умови й нам, і мистецтву? Добре це або погано – напевно, покаже час. А поки – нехай живе музика! І нехай кожний знаходить у ній те, що він шукає, то, що йому необхідно саме тут і саме зараз.

Немає коментарів:

Дописати коментар